Elphin Mijdrecht, kinder- en jeugdpsychologie
Schoonheidssalon Face & Body
Diëtisten­praktijk Hester Viveen Voeding Op Maat
Graas orthopedische schoentechniek
Praktijk voor Coaching & Counseling - Isabel Veenis
Manuele ­therapie De Ronde Venen
Mondhygiëne­praktijk De Ronde Venen
FysioTherapie Muusse & Van Deudekom
Acupunctuur W. Muusse
Atalmedial, medisch diagnostische centra
Huisartsen­praktijk H. Boelhouwer
Medisch pedicure Carla Kenbeek
Verloskundigen De Ronde Venen

Expositie glaskunst van Wilma Meijer | 06-03-2020 

Van 6 maart t/m eind juni…

Minimalisme; nieuwe expositie Fotoworkshop De Ronde Venen | 10-02-2020 

De leden van Fotoworkshop De…

Prijzen FIT-QUIZ! uitgereikt | 29-11-2019 

Op vrijdagavond 29 november…

Uitslag FIT-QUIZ! | 26-11-2019 

De uitslag van onze FIT-Quiz!…

Gezondheidscentrum 25 jaar! | 29-03-2019 

Hoera Gezondheidscentrum…
Wilma Meijer

Expositie glaskunst van Wilma Meijer

06-03-2020

Van 6 maart t/m eind juni exposeert Wilma Meijer haar glaskunst in ons gezondheidscentrum. Wilma stelt zichzelf graag aan u voor:
Glas:
Een spel van licht en kleur, van stralende schoonheid bij zonnig weer en een beetje neutraal op een grijze dag.
Een transparant materiaal waardoor kleuren elkaar beïnvloeden als je kleuren glas stapelt en waardoor de vormen op de onderste laag, in de bovenlaag zichtbaar blijven. Op deze manier kun je blijven spelen met de eigenschappen van glas.
Glas kan er zo teer en breekbaar uitzien, maar oh wee als je ermee gaat werken. Dan is het een hard weerbarstig materiaal. Om het te vervormen heb je hitte nodig, een glasoven die tussen de 750 en 800 ° heet kan worden.
Mijn naam is Wilma Meijer en ik woon in Mijdrecht. Samen met 6 andere kunstenaars hebben we een glasatelier.
Ongeveer tien jaar geleden ben ik begonnen met het werken met glas. Eerst een workshop glas in lood, daarna een workshop tiffanie. In dat atelier zag ik glas dat gefused was. Een compositie van lagen glas op elkaar en vervolgens aan elkaar versmolten tot één geheel, dat heet fusen. Ik vond het prachtig en dat wilde ik ook leren.
Inmiddels zijn we tien jaar, en vele scholingen, verder. Behalve fusen zijn er veel mogelijkheden om met glas te werken. Blazen doe ik niet. Daarvoor is een scholing nodig, die zo intensief en zwaar is, dat ik heb besloten mij te wijden aan werken op het platte vlak en dat vlak vervormen op allerlei verschillende manieren. Verder maak ik ook ruimtelijk werk in glas, je maakt dan beelden van glas.
Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd in keramiek en ruimtelijk vormen. Dat was in 1975 aan de Academie Beeldende Vorming in Amersfoort. Daarna heb ik 37 jaar in het onderwijs gezeten. Daarnaast werkte ik met een groep keramisten met klei. Vaak gingen we raku stoken. En daarna ontdekte ik dus glas.
In de Ronde Venen neem ik deel aan de Atelierroute in mei en aan Kunst Kado in november. Dit wordt georganiseerd door Kunst Ronde Venen (KRV) en ik ben lid van de kerngroep van deze vereniging. Het valt me op dat veel leden enthousiast zijn en de handen uit de mouwen willen steken bij evenementen.
Een vol programma, glas, klei, KRV, familie, vrienden.......