Manuele ­therapie De Ronde Venen
Huisartsen­praktijk H. Boelhouwer
Verloskundigen De Ronde Venen
Praktijk voor Coaching & Counseling - Isabel Veenis
Medisch pedicure Carla Kenbeek
Mondhygiëne­praktijk De Ronde Venen
Graas orthopedische schoentechniek
Tandarts De Ronde Venen
Elphin Mijdrecht, kinder- en jeugdpsychologie
Schoonheidssalon Face & Body
Atalmedial, medisch diagnostische centra

Vacature: enthousiaste baliemedewerker | 03-03-2023 

  Kom jij onze…

Expositie mixed media en collages van Marian Blokker | 20-02-2023 

Marian Blokker is geboren in…

Expositie van Cilia Zaal | 03-01-2023 

Cilia Zaal is een geboren en…

Expositie van Cilia Zaal

03-01-2023

Cilia Zaal is een geboren en getogen Mijdrechtse. In haar vrije tijd spendeert ze graag flink wat uurtjes achter een schildersezel, om het schilderij waar ze op dat moment mee bezig is te perfectioneren. 

De stijl van Cilia laat zich niet in één hokje vangen: van stillevens tot portretten, soms gedetailleerd en soms met een lossere toets, vol kleuren of juist zwart/wit. Naast enkele diverse schilderijen exposeert ze ook potlood- en houtskool-tekeningen. Deze diversiteit in aanpak heeft geleid tot een expositie die verrassend en afwisselend te noemen is. 

Cilia is in 2017 voor het eerst in contact gekomen met tekenen en schilderen tijdens haar vrijwilligerswerk als gastvrouw. "Zo mooi om te zien dat één voorbeeld, door iedereen zó anders werd vastgelegd op het doek". Hier is ze in aanraking gekomen met naar eigen zeggen haar "inspiratiebron" Nel Huurman, docente tekenen en schilderen. Zij heeft haar de fijne kneepjes van het vak geleerd. 

Zo heeft Cilia meerdere teken- en schildercursussen afgerond. Ze tekent met potlood en houtskool en schildert voornamelijk met acrylverf. Daarnaast met aquarelverf en bister. Bister is kleurpigment vervaardigd uit het roet en teer van verbrand hout of schellak of de gemalen bast van walnoten en Arabische gom. Dit wordt met water vermengd waardoor er een "aquarel bewerking" ontstaat.

Benieuwd naar de kunstwerken van Cilia Zaal? Kom ze bewonderen in Gezondheidscentrum Croonstadt van 4 januari tot en met 28 februari. Iedere maandag t/m zaterdag tussen 8.00 en 17.00 uur. 

Wilt u meer weten over Cilia en haar schilderijen die nu niet geëxposeerd zijn? Volg haar dan op Facebook: CIZA Studio.